Obama nimetas kaubandusministriks tuntud diplomaadi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA uueks presidendiks valitud Barack Obama teatas, et on valinud oma administratsiooni kaubandusministriks New Mexico kuberneri ja tuntud diplomaadi Bill Richardsoni.

 

Richardson on nimekaim hispaaniakeelsest keskkonnast pärit poliitik Ameerika Ühendriikides ning teda peeti varem ka võimalikuks riigisekretäri kandidaadiks, ent selle koha napsas endale endine esileedi Hillary Clinton, vahendas AFP.

Obama märkis tänasel pressikonverentsil, et uuest kaubandusministrist saab riigi juhtiv majandusdiplomaat, sest just tema peab rajama tee finantskriisist välja ning looma aluse ameeriklaste jõukusele ja majandusedule nii kodus kui ka mujal maailmas.

New Mexico kuberner oli ka üks neist poliitikuist, kes üritas pürgida demokraatide presidendikandidaadiks, ent ebaõnnestus selles ja siirdus kiiresti just Obama leeri, ehkki oli varem olnud lojaalne energiaminister ka Bill Clintonile.

ÜRO juures saadikuna töötanud Richardsoni on nimetatud USA diplomaatia «Indiana Jones’iks» tema näost-näkku kokkupõrgete pärast selliste vaenulike liidrite nagu Fidel Castro ja praeguseks hukatud Saddam Husseiniga. Tema pääsemist valitsusse võib pidada ka žestiks latiinogruppidele, kelle toel Obamal õnnestus novembris valimised võita.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles