ERR.ee: Padari sõnul kaalub riik eelarve täitmiseks ka laenu võtmist

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar.
Ivari Padar. Foto: Kalev Lilleorg

Riigieelarve puudujäägi katmiseks kaalub riik reservide kasutuselevõtu kõrval kindlasti ka võimalust laenu võtta, kinnitas rahandusminister Ivari Padar ERR Uudiste vahendusel.


Padar rääkis ETV hommikusaates «Terevisioon», et laenu võtmist näiteks teatud investeeringute katteks kaalutakse, kuna reserve on riigil märksa mugavam ja paindlikum rasketes olukordades kasutada kui laenusid võtta, mistõttu isegi raskel ajal tuleb olla reservide kasutamisega väga rahulik.

«Tuleb selgelt öelda, et riigieelarvega miinusesse minek on halb, aga miinusesse minek ei ole kuritegu, kuna riigieelarve peab keerulistes olukordades olema paindlik,» toonitas Padar.

«Selge, et headel aegadel kogutakse ja rasketel aegadel lastakse neid reserve käiku, sellepärast et tänasel juhul riigieelarve on siiski ka riigi ja ühiskonna stabiliseerija,» rääkis Padar.

Padar kinnitas ka, et eelarvekärbete tegemine vajalikus mahus on reaalne: «Tuleks läbi vaadata kõik valimislubadused, tuleks läbi vaadata kõik need tõusud, mis eelarvesse järgmisel aastal on planeeritud, olgu nad siis kas või erinevate palkade tõusud,» rääkis rahandusminister.

«Ja tuleks ka otsida lisapuhvrit, et ka näiteks teatud sorti investeeringute puhul, kus me neid ei rakenda mitte enne, kui me esimese poolaasta jooksul oleme ära näinud, mis reaalne seis majanduses tuleb,» tõdes minister.

Ministeeriumid on plaaninud alates 1. jaanuarist 2009 koondada umbes 1400 töökohta ning rahandusministeerium on juba koondanud 419, ütles Padar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles