Eesti ja Venemaa otsustasid alustada konsultatsioone

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov
Vene välisminister Sergei Lavrov Foto: AP / Scanpix

Eesti välisminister Urmas Paet leppis Vene ametivennaga kokku, et järgmise aasta alguses peavad kaks riiki Tallinnas poliitilisi konsultatsioone, kus käsitlevad üksikasjalikult Eesti-Vene suhete erinevaid aspekte.


Helsingis kohtunud Paet ja Sergei Lavrov käsitlesid täna piirijärjekordade vähendamise võimalusi, uue Narva silla ehituse väljavaateid ning uue sotsiaalkindlustuslepingu sõlmimist, teatas välisministeeriumi pressiesindaja.

Paeti sõnul on sotsiaalkindlustuslepingu kiire sõlmimine vajalik näiteks paljudele eakatele, et tagada pensioni saamine nii ühes kui teises riigis töötatud aja eest.

Kõne all oli ka hädaolukordade ennetamise ja lahendamise koostööd ja vastastikust abi käsitlev kokkulepe, mille allkirjastamiseks on Eesti valmis.

«Samuti väljendasime soovi jõuda lõpule diplomaatilise kinnisvara kokkuleppe ning ELi ja Venemaa tagasivõtuleppest tuleneva tagasivõtuprotokolli sõlmimisega,» lisas Paet.

Eesti välisminister avaldas lootust ka Venemaa liitumiskõneluste kiireks jätkumiseks Maailma Kaubandusorganisatsiooniga.

Paet ja Lavrov kõnelesid veel Euroopa Liidu-Venemaa viisalihtsustusleppest tulenevatest väljavaadetest tagada piiriäärsetele elanikele pikaajalise viisa saamise võimalus.

Vene välisminister peatus Dmitri Ganini surma asjaolude uurimise ning Arnold Meri kohtuprotsessi teemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles