Kiiruskaamera tuvastas Tallinna lähedal tunniga üle 2000 kiiruseületaja

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automaatsest kiiruse mõõtmisest teavitav liiklusmärk Tallinna-Tartu maanteel Harjumaal. Siseminister ei avaldanud, kus kontrollmõõtmine läbi viidi.
Automaatsest kiiruse mõõtmisest teavitav liiklusmärk Tallinna-Tartu maanteel Harjumaal. Siseminister ei avaldanud, kus kontrollmõõtmine läbi viidi. Foto: Toomas Huik

Politsei kiiruskaamera fikseeris lühikesel testperioodil Tallinna lähedal intensiivse liiklusega teelõigul tuhandeid liikluseeskirja rikkujaid.

Siseminister Jüri Pihl rääkis Kuku raadio saates «Ministri vastuvõtt», et kaamera pandi üles üheks tunniks ja kaamera tabas üle kahe tuhande kiiruseületaja.

«Need olid kiiruseületamised rohkem kui 5 km/h lubatust,» täpsustas minister.

Kontrollkaamera täpset asukohta minister ei avaldanud, ütles vaid, et koht oli intensiivse liiklusega teelõik Tallinna lähedal.

Uuest aastast paigutab politsei kaamerad juba püsivalt.

Pihl ütles, et 1. jaanuarist 2009 jõustub seadus, mis annab politseile võimaluse määrata leppetrahv ja kui auto omanik seda aktsepteerib, ongi asi ühel pool.

«Teiste riikide praktika näitab, et enamik inimesi lepib karistusega, kui ta on vahele jäänud kiiruskaameratele,» tõdes Pihl.

Ministri sõnul pole kiiruskaamera mõte trahviraha koguda, vaid distsiplineerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles