Rootsi valitsus avalikustas uue abipaketi

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil (vasakult paremale) peaminister Fredrik Reinfeldt, asepeaminister Maud Olofsson, sotsiaalminister Göran Hägglund ja haridusminister Jan Björklund tänasel pressikonverentsil.
Pildil (vasakult paremale) peaminister Fredrik Reinfeldt, asepeaminister Maud Olofsson, sotsiaalminister Göran Hägglund ja haridusminister Jan Björklund tänasel pressikonverentsil. Foto: Reuters / Scanpix

Rootsi valitsus teatas täna plaanist toetada nõrgenenud majandust järgmise kolme aasta jooksul 23 miljardi krooni ehk 34 miljardi Eesti krooni suuruse rahasüstiga.


Abipakett sisaldab näiteks summasid töötute aitamiseks ning lisarahasid erialasele väljaõppele kutsekoolides ja gümnaasiumides, vahendas

The Local

.

Ka plaanitakse kulutada raha infrastruktuuriprojektidele ning tõsta majapidamistes tehtavate remonttööde maksusoodustusi.

Valitsus kavatseb kulutada 8,3 miljardit Rootsi krooni 2009. aastal, 8,8 miljardit 2010. aastal ja 5,8 miljardit 2011. aastal.

Ettevõtluse- ja energeetikaministri Maud Oloffsoni sõnul võiksid majaomanikud maksusoodustusi ära kasutada ja muuta oma kodu energiasäästlikumaks.

«See mõjutab tööhõivet, mis meie prognoosi järgi puudutab 7000 inimest,» rääkis Olofsson.

«Rootsis on globaalset kriisi selgelt tunda. Rootsi on ekspordist sõltuv maa ja on keeruline seista silmitsi kriisiga, kui nii palju sõltub meie eksporditurust,» ütles peaminister Fredrik Reinfeldt.

Riksbanki prognoosi järgi väheneb Rootsi sisemajanduse koguprodukt järgmisel aastal 0,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles