USA kaotas kuuga pool miljonit töökohta

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA tööandjad kaotasid viimati nii palju töökohti kui eelmisel kuul üle kolmekümne aasta tagasi, mis näitab, et mullu alanud majanduslangus nõuab üha enam ohvreid.

 

Novembris kaotati suurriigis kokku üle poole miljoni – täpsemalt 533 000 – töökohta. See on suurim arv pärast 1974. aasta detsembrit, vahendas Reuters.

Töötuse üldine tase kasvas samal ajal 6,7 protsendini, mis on kõrgeim näitaja pärast 1993. aastat. Ekspertide ennustuste kohaselt kerkib see aga poole aasta pärast juba üle kaheksa protsendi piiri.

New Yorgi börside reaktsioon reedel oli nende uudiste tõttu sünge. Majanduseksperdid veel sõna «depressioon» kasutada ei tihka, kuid mure selle pärast, et paranemist pole kuskilt näha, aina kasvab.

USA tööturg on ahenenud juba 11 kuud järjest ning selle aja jooksul on kokku koondatud ligi 2 miljonit töökohta. Sellega samas taktis liigub ka majanduse langus ning praegused prognoosid ei tõota head ka aasta viimase kvartali osas.

Poliitiliselt tundlikud arvud saavad alati tähelepanu ka Valgelt Majalt ja nii ka nüüd, sest ametist peagi lahkuv president George W. Bush lubas tegutseda kiiresti, et olukorda paremuse poole pöörata.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles