Jaapan annab Tiia-Ester Loitmele ordeni

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tütarlastekoor Ellerhein ja Tiia-Ester Loitme.
Tütarlastekoor Ellerhein ja Tiia-Ester Loitme. Foto: Sille Annuk.

Kauaaegne tütarlastekoori Ellerhein dirigent Tiia-Ester Loitme saab Jaapani riigilt Tõusva Päikese ordeni Jaapani koorikultuuri ja kahe riigi vaheliste sõprussuhete arendamise eest.

Jaapani suursaatkonna teatel on Loitme üks 75 välismaalasest, kellele Jaapan kultuuri-, haridus-, teadus- ja sotsiaalvaldkonnas silma paistmise eest jagatava ordeni annab.

Loitme on Ellerheina juhtimise ajal teinud tihedat koostööd selliste Jaapani dirigentide ja heliloojatega nagu Chifuru Matsubara ja Ko Matsushita.

Alates 1995. aastast, kui Ellerhein võitis Loitme juhtimisel rahvusvahelisel koorikonkursil Takarazuka, on nad Loitmega teinud Jaapanis kolm kontsertturneed, esinedes muuhulgas ka Tokyo Ooperi linnahallis (Tokyo Opera City Hall).

Loitme on korraldanud Jaapanis seminare kooridele ja koorijuhtidele ning tänu temale on mitmed Jaapani koorid võtnud oma repertuaari eesti laule, teatab saatkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles