Endine Soome minister: olukord on raskem kui lama ajal

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christoffer Taxell
Christoffer Taxell Foto: Scanpix Sweden

Finnairi nõukogu esimehe, endise ministri

Christoffer Taxelli

arvates on Soome majandus praegu veel paremas seisus kui möödunud kümnendi alguse majanduslanguse (

lama

) ajal, ent olukorda tervikuna peab ta halvemaks, sest langus on üleilmne ning pole teada kui sügavale maailmamajandus vajub.


Taxelli sõnul on Soome praegu küll mitmes mõttes tugevam kui 1990'ndate aastate alguses. Teisalt on suure majanduskasvu eelduseks olnud tugev eksport, 45 protsenti Soome sisemajanduse kogutoodangust tuleb ekspordist. See tähendab, et Soome on väliskeskkonnast väga sõltuv, selgitas Taxell intervjuus

YLE TV 1 saatele «Ykkösaamu»

.

Taxell hoiatas, et finantskriisi tõttu raskenenud käibelaenude saamine võib viia ka hästitoimiva ettevõtte pankrotini. Mõttetute, niinimetatud likviidsuspankrottide vältimiseks on tarvis lisaks majanduse elavdamise paketile leida ka viise, kuidas tagada ettevõtete käiberahaga varustamine. Taxell märkis, et rõõmustab selle üle, et valitsus on määranud Antti Tanskase sellele küsimusele vastuseid otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles