Montenegro esitas taotluse Euroopa Liitu astumiseks

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy (paremal) surumas kätt Montenegro peaministri Milo Djukanoviciga (vasakul). Keskel Euroopa Liidu laienemisvolinik Olli Rehn.
Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy (paremal) surumas kätt Montenegro peaministri Milo Djukanoviciga (vasakul). Keskel Euroopa Liidu laienemisvolinik Olli Rehn. Foto: AP / Scanpix

Montenegro peaminister Milo Djukanovic andis täna Pariisis Euroopa Liidu eesistujamaa Prantsusmaa presidendile Nicolas Sarkozyle üle sooviavalduse liitumiseks ELga.

«See on Montenegro jaoks suurpäev,» ütles Djukanovic, kelle sõnul on see oluline ka EL-le, sest see on samm Euroopa ühendamise suunas, vahendas AFP.

Kaks aastat tagasi Jugoslaaviast lahku löönud väikeriigi samm kujuneb arvatavasti eeskujuks ka Albaaniale, Bosniale ja Serbiale, kes pole seni veel sooviavaldust ELi astumiseks esitanud.

Montenegro ratifitseeris stabilisatsiooni- ja assotsiatsioonilepingu (SAA) möödunud aasta oktoobris. Ametliku liitumissoovi esitamise otsustas riigi valitsus eelmisel neljapäeval.

Euroopa Liidu laienemisvolinik Olli Rehn ütles eelmisel nädalal Oslos, et Montenegro on teinud reformide osas suuri edusamme, kuid riigi liitumiseni euroliiduga on veel pikk tee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles