Kasparovit ähvardati FSB keldriga

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garri Kasparov.
Garri Kasparov. Foto: AFP / Scanpix

Tuntud Vene opositsioonipoliitik Garri Kasparov on pärast Moskvas ja Peterburis võimude poolt laiali aetud «mittenõustujate marssi» saanud ähvardavaid telefonikõnesid.


Venemaa peaministrit Vladimir Putinit ja Kremli võime teravalt kritiseerinud Kasparovi pressiteenistuse kinnitusel ähvardas end Vassili Jakemenkona tutvustanud helistaja Kasparovit Lubjanka keldriga. Vene pealinnas Moskvas asuva Lubjanka väljaku ääres paikneb aga KGB järeltulija Vene Föderatsiooni Föderaalse Julgeolekukomitee (FSB) peahoone, vahendas UNIAN.

«Lubjanka keldrid ootavad isamaa reeturit Kasparovit,» ütles helistaja endisele male maailmameistrile ja opositsioonilisi liikumisi ühendava Teise Venemaa juhtfiguurile.

Nädalavahetusel opositsiooni korraldatud aktsioon oli pühendatud 1825. aasta 14. detsembril toimunud dekabristide ülestõusule. Selle käigus vahistasid julgeolekujõud 150 inimest, kelle hulgas oli ka üks ürituse korraldajaid Kasparov.

Võimud on Kasparovi ka varem vahistanud ja talle ebaseadusliku meeleavaldamise eest kohtusüüdistuse määranud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles