Juhtkiri: teatraalist linnapea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar püüab kahjustada kaitsepolitsei mainet

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar püüab kaitsepolitsei tegevusest jätta muljet, et pada sõimab katelt. Et kuigi Tallinna abilinnapea nõunik Ivo Parbus on altkäemaksu kahtlusega vahi alla võetud, on kaitsepolitseinikud tunginud ööpimeduse kattevarjus ja salaja linnavalitsusse kui just mitte kurja, siis vähemalt midagi sündsusetut tegema.



Igatahes tahab Savisaar avalikkuse tähelepanu ära juhtida järjekordselt pistiseskandaalilt, et rahvale näiks, nagu oleks tegemist pelgalt segadusega kaitsepolitsei ja linnavalitsuse asjaajamises.



Tänaseks on avalikkusele teada, et kaitsepolitseinikud läksid 7. detsembri öösel linnavalitsusse käimasoleva kriminaalmenetluse korras. See ei pruugi linnapeale meeldida, kuid on seadustega kooskõlas ja seega ei peaks põhjust pahandamiseks olema. Iga inimene, kes veidigi kaitsepolitsei võimalike töömeetodite üle juurdleb, saab ju aru, et uurimise huvides pole neil võimalik oma külaskäikudest ette teatada.



Kuid Savisaar ei pahandagi. Tema eesmärk on kogu juhtum teatraalselt naeruväärseks keerata ja sellega kaitsepolitseid alavääristada. Savisaare esialgselt välja öeldu, et tema ei tea, kes öised külalised olid, vist maffia, lükkas ümber juba toona avalduse taustaks olnud videoklipp.



Videol, mida Kalev Meedia Savisaare avalduse ajal näitas, olid kaitsepolitseinike näod ähmastatud. Kui linnapea olnuks nii naiivne, et oleks tõesti arvanud, et maffia kolab öises linnavalitsuses, siis poleks keegi nägude ähmastamisega hakanud ju vaeva nägema.


Niisiis teadis Savisaar, et nende inimeste identiteedi paljastamine on eksimine riigisaladuse kaitse vastu.



Savisaare käitumine selle juhtumi puhul paneb mõtlema, et kui ühe suurema toetajaskonnaga erakonna liider õiguskaitseorganite seadustele vastavat tegevust naeruväärsena püüab näidata, on see õigusriigiga teadliku vastuolu otsimine.



Teiseks, iga avalikus sektoris tegutseva juhi püha kohus peaks olema korruptsiooni väljajuurimine. Kui linnavalitsuses avastatakse pistisepesa, ootaks avalikkus linnapealt etenduste korraldamise asemel hoopis korrakaitsjatega koostööd. Sest säärased «hinnakirjad» kahjustavad otseselt ausaid linlasi.



Paraku on Savisaar püüdnud juba pikemat aega Tallinna ja Toompead vastandada. Siit torkab ninna nii lähenevate valimiste hõngu kui ka kapo järgmiste sammude kartusest kantud lehka. Siiski kõlab Savisaare jutt kaitsepolitsei tegevuse poliitilisest suunatusest nagu järjekordne keskerakondlik rikkis plaadimasin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles