Tuntud briti kitarrist Robert Fripp sai kätte Eesti teenetemärgi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti kitarristi Robert Frippi plaat «Exposure».
Briti kitarristi Robert Frippi plaat «Exposure». Foto: rateyourmusic.com

Eile õhtul andis Eesti suursaadik Ühendkuningriigis Margus Laidre tuntud briti muusikule Robert Frippile saatkonnas üle Maarjamaa Risti IV Klassi teenetemärgi.


Eesti presidendi poolt iseseisvuspäeva eel annetatud kõrge riiklik autasu omistati Suurbritannia kitarristile ja heliloojale Frippile maailma kultuuripiire avardava muusikalise mõtlemise ja eesti-briti kultuurikontaktide edendamise eest, teatas välisministeerium.

Robert Fripp on oma sooloprojektiga «Kirikmaastikud/Churchscapes» esinenud Jazzkaare raames ka mitmetes Eesti kirikutes.

Muusiku enda sõnul olid Eestis antud kontserdid tema ligemale 40-aastase professionaalse karjääri üheks kõrghetkeks. «Eestis antud kontserdid olid täiesti erakordsed, sest publik tõesti oskas kuulata,» märkis Fripp.

Robert Fripp on eelkõige tuntud omaaegse progressiive roki ansambli King Crimsoni liikme ja asutajana, kuid koostööd on ta teinud muuhulgas ka Brian Eno, David Sylviani, The Orbi, Thomas Feldmanni ning The Future Sound of Londoniga.

Tuntud muusikaajakiri The Rolling Stones on Frippi nimetanud kõigi aegade saja parema kitarristi hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles