ERR.ee: mitmed pürotehnika müüjad on saanud väärteokaristuse

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pürotehniliste toodete müük.
Pürotehniliste toodete müük. Foto: Sille Annuk

Jõulueelne aeg on mitmele pürotehnika müüjale toonud kaasa väärteokaristuse, kahel juhul on rakette ja paugutajaid müüdud alla 12-aastastele lastele, kuigi seadus seda ei luba.

Pürotehnika müüja peab müügis oleva kraami selgete kirjadega märgistama, seaduse järgi võib pürotehnikat osta ja käidelda 18. eluaastast, siiski on mõned tooted mõeldud ka alates 12. eluaastast, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat». 

«Ta peab olema koos vanemaga, koos ema või isaga või esitab laps õpilaspileti, tõendamaks, et on vanem kui 12 aastat,» rääkis pürotehnika müüja Marina Gornostajeva.

Sama, Vikerlase 23 Laagna keskuses asuv pürotehnika müügikoht, on hiljuti seadusega pahuksisse läinud, kui väikesele poisile kaupa müüs, juhtum lõppes Põhja prefektuuri Ida politseiosakonnasosakonnas kiirmenetlusotsusega.

Karistus sellise teo eest võib tuua kuni 12 000-kroonise trahvi, juriidilise isiku puhul võib trahvisumma küündida 30 000 kroonini.

Muul ajal kui uusaastaööl ei või kella 23 kuni hommikul kella seitsmeni heliefektiga pürotehnikat kasutada.

1. novembrist kuni 27. detsembrini on keelatud ka paugutite ja veel mitmete muude pürotehniliste toodete kasutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles