Iisrael ei kavatse Gazat okupeerida

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iisraeli kõrge valitsusametnik kinnitas täna meediale, et juudiriik ei kavatse uuesti okupeerida Gaza sektorist, kust toodi alles mõne aasta eest sõjavägi välja ning asundused lammutati.


«Iisraelil ei ole kavatsust naasta okupeerima Gaza maakitsust, kinnitas kabineti sekretär Ovid Yehezkel pärast tänast valitsuse istungit ajakirjanikega vesteldes, vahendas AFP.

«Operatsioon on suunatud ainult kabinetis paika pandud eesmärkide saavutamiseks,» lisas ta, tunnistades samas, et see võib kesta veel kaua. «Meil võivad endiselt ees olla rasked päevad.»

Palestiina islamistlik äärmusorganisatsioon Hamas teatas samal ajal valmisolekust asuda tingimusteta rahvusdialoogi teiste liikumistega, et vastata Iisraeli pealetungile.

Hamasi poliitbüroo liige Mohammed Nazzal kinnitas Al-Arabiya telekanalile, et rühmitus on valmis kohtumisega ükskõik kus kokku lepitakse ning ei sea tingimusi.

«See ei ole aeg erimeelsuste arutamiseks,» ütles ta.

Hamas läks teise suure palestiinlaste liikumise Fatahiga lõplikult tülli rohkem kui poolteise aasta eest, kui vaesunud Gaza sektorist tõrjuti relvade jõul välja mõõdukama Palestiina Omavalitsuse esindajad, kes olid lojaalsed president Mahmoud Abbasile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles