Sotsiaalministeeriumi kantslerit ja asekantslerit karistati noomitusega

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Puuetega inimeste toetuste väljamaksmise hilinemise eest said sotsiaalministeeriumi kantsler Riho Tapfer ja asekantsler Riho Rahuoja avaliku teenistuse seaduse alusel noomituse.


Asekantsler Riho Rahuoja tunnistas tänasel pressikonverentsil oma vastutust ning märkis, et osanud piisavalt hästi olukorra riske hinnata. Samas märkis ta, et IT-juht ei oleks pidanud projekti rakendamisega nõustuma, kui ta nägi, et seda ei ole võimalik õigeaegselt läbi viia.

«See on sotsiaalvaldkonna ja ka ministeeriumi möödalaskmine, sest seaduseelnõu ettevalmistamisel pearõhk oli sisuosakonnal, aga eelnõu läbis kooskõlastuse ka meie IT-osakonnas, kes ei osanud küllaldaselt tähelepanu juhtida nendele riskidele ega ka sellele, et tähtajad, mis on pandud, ei ole realistlikud,» ütles minister Maret Maripuu rahvusringhäälingu raadiouudistele.

«Mis tuli välja meie siseauditist, oli see, et inimesed ei tunnetanud konkreetset vastutust ja veel jätkuvalt kuni viimase hetkeni lootsid, et süsteem õnnestub parandada. Nad ei tulnud õigeaegselt teadvustama, et oleks saanud teha ka teisi valikuid, näiteks seaduse jõustumist edasi lükata.»

ERRi raadiouudiste teatel minister ise tagasi astuda ei kavatse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles