ERR.ee: kodanikeliikumine võitleb Hiiumaa hiigeltuuleparkide vastu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulepark.
Tuulepark. Foto: AFP / Scanpix.

Kodanikeliikumine Võitlus Tuuleveskitega protesteerib Hiiumaa maismaale ja rannikumerre plaanitavate hiigeltuuleparkide vastu.


Pöördumisele, mis on kavas saata Euroopa Parlamendile, Eesti presidendile, valitsusele ja riigikogule ning Hiiu maavalitsusele ja omavalitsustele, on kogutud juba üle tuhande allkirja, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalse kaamerat».

Hiiumaal Tahkuna poolsaare tipus seisab Eesti esimene tuulegeneraator, mis hakkas elektrit tootma tosin aastat tagasi. Kui aga selgus, et AS Raunisaar kavandab Emmaste, Käina ja Pühalepa valla maadele rajada hiiglaslikku tuuleparki, asusid hiidlased tuuleveskitega võitlema.

«Me ei ole tuuleenergia vastu, me ei ole taastuvenergia vastu, me oleme lihtsalt selle hiiglasliku tuulepargi vastu,» ütles Hiiumaa Kodukandi juhatuse esimees Ester Tammis.

Tuulepargid on uudne teema ka omavalitsuste jaoks ning see teeb nad ettevaatlikuks.

"Roheline energia, see on ju meile kõigile vajalik, aga tänaseks on paljud küsimused vastuseta ja tegelikult on esitamata küsimusi, mida ei oskagi küsida," leidis Käina vallavanem Üllar Padari.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles