Vene ristlejal puhkes tulekahju

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene laevastiku lennukikandevõimega ristleja «Admiral Kuznetsov».
Vene laevastiku lennukikandevõimega ristleja «Admiral Kuznetsov». Foto: Wiki

Vahemerel toimuvatele Venemaa-Kreeka õhu- ja mereväeõppustele teel olnud Vene ristlejal puhkes tulekahju, mille kustutustöödel hukkus üks inimene.


Kaitseministeeriumi teatel puhkes tulekahju Vene laevastiku lennukikandevõimega ristleja «Admiral Kuznetsovi» tekil, kui harjutati väljalendu. Põleng kestis kaks tundi ja selle kustutustöödel hukkus üks mootoriruumi töötaja, vahendas Interfax.

«Kahjuks lämbus üks madrus tule kustutamise käigus,» ütles kaitseministeeriumi allikas.

Tulekahju puhkemise asjaolud on selgitamisel, kuid vaatamata väikestele kahjustustele liitub laev teiste Vene alustega ja võtab osa Kreeta lähedal toimuvatest õppustest.

Novembris toimus Venemaa Vaikse ookeani laevastiku koosseisu kuuluval tuumaallveelaeval õnnetus, mis nõudis 20 inimelu. Väidetavalt käivitas üks madrus tuumaallveelaeva Nerpa tuletõrjekustutussüsteemi, mistõttu täitus osa sektsioonidest freooniga, mis surus ruumidest välja hapniku.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles