CV-Online: tööotsijate arv kasvas aasta lõpus üle saja tuhande

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööturg vajab enim IT-asjatundjaid. Pildil IT Kolledži õppeklass.
Tööturg vajab enim IT-asjatundjaid. Pildil IT Kolledži õppeklass. Foto: Egert Kamenik/Arvutimaailm

CV-Online Eesti andmebaasis kasvas aktiivsete tööotsijate hulk eelmise aastal 22 protsenti, ulatudes praeguseks ligikaudu 105 000 CVni.


CV-Online'i turundusjuhi Raimo Matvere sõnul on tööotsijad töövahendusportaalis muutunud märksa aktiivsemaks, mis kinnitab ka tööturuameti teadet detsembris registreeritud töötute hulga kasvu kohta. Detsembri lõpus oli tööotsijate CVde hulk kasvanud võrreldes 2007. aasta lõpuga 22 protsenti.



«Tööotsijaid hakkas rohkem lisanduma oktoobri teisest poolest ja eriti suure lainena on hakanud CVsid tulema nüüd, jaanuari alguses. Aina enam uuendavad oma CVsid ka inimesed, kes pole seda mitu aastat teinud,» rääkis Matvere.

Detsembris korraldatud CV-Online'i lühiküsitlusest selgub, et 45 protsenti vastanutest jälgib töökuulutusi vähemalt paar korda nädalas.

Matvere kinnitusel soovib kõige enam, 21-22 protsenti kõigist tööotsijatest leida tööd teenindajana. Samas otsitakse aktiivsetel töökonkurssidel praegu valdavalt erialaste oskustega spetsialiste ja tippspetsialiste, näiteks telekommunikatsiooni ja energeetika valdkonna insenere, raamatupidajaid, finantsjuhte, turundusjuhte, tootmisjuhte ja ka arste. Seega on madalama kvalifikatsiooniga või vaid teeninduskogemusega inimestel küllaltki raske sobivaid pakkumisi leida.

Jätkuvalt võivad kiiresti tööd leida infotehnoloogia valdkonna asjatundjad. Ligi kolmandik kõigist tööpakkumistest CV-Online'i portaalis on praegu sellest valdkonnast, vajatakse programmeerijad, tarkvaraarendajad, IT-spetsialiste ja analüütikuid. Teistest enam vajatakse ka müügitöötajaid ja tehniliste erioskustega inimesi, nagu insenerid, tehnikud, mingite konkreetsete seadmete asjatundjad.

Välismaale tööletahtjate hulk praegu suurt tõusutrendi ei näita. Ka välismaiste tööpakkumiste hulk kõigist pakkumistest püsib stabiilselt 10 protsendi ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles