Hamas lükkas Gaza resolutsiooni tagasi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaza sektorit kontrolliva Palestiina islamistliku äärmusrühmituse Hamas võitlejad.
Gaza sektorit kontrolliva Palestiina islamistliku äärmusrühmituse Hamas võitlejad. Foto: Reuters / Scanpix

Palestiina islamistlik äärmusrühmitus Hamas lükkas täna tagasi ÜRO julgeolekunõukogu resolutsiooni, mis nõudis viivitamatult püsiva relvarahu sõlmimist.

«See resolutsioon ei sobi meile, sest see ei vasta palestiina rahva huvidele,» ütles Hamasi esindaja Raafat Morra, kelle hinnangul ei arvesta resolutsioon palestiina rahva püüdlustega, vahendas AFP.

«Vaatamata asjaolule, et me oleme Gazas peamised osalejad, pole meiega resolutsiooni osas konsulteeritud ning nad ei võtnud arvesse meie rahva nägemust ja huvisid,» lisas teine Hamasi esindaja Ayman Taha.

«Me ei usu, et resolutsiooni väljaandmisega oleks võitlus lõppenud, eriti nüüd, kui vägivald Gazas pole pärast selle avaldamist lõppenud,» lisas Abu Zuhri, kelle kinnitusel jätkavad nad oma positsioonide hindamist Gazas toimuvate arengute valguses.

Terroristlikuks organisatsiooniks kuulutatud Hamasi esindaja sõidab laupäeval Egiptuse pealinna Kairosse, kus Egiptuse riigipea Hosni Mubarak kohtub Palestiina presidendi Mahmud Abbasiga.

Sel nädalal esitas Mubarak Iisraelile ja palestiinlastele rahuplaani, millel on ka Abbasi toetus. Poolehoidu Mubaraki rahukavale avaldasid ka Ühendriigid ja Euroopa Liidu riigid.

Egiptuse vahendusel sõlmisid Iisrael ja Hamas kuuekuulise relvarahu ka möödunud aasta juunis, kuid tähtaja lõppemisel polnud islamirühmitus nõus seda pikendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles