ERR.ee: majanduslangus annab löögi ka reklaamifirmadele

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna valimisreklaam Õismäel 2006. aasta sügisel
Reformierakonna valimisreklaam Õismäel 2006. aasta sügisel Foto: Mihkel Maripuu

Majanduslangus on tunda ka reklaamifirmadel, kui tänavatelt on kadunud enamik välireklaamidest; firmad loodavad rasked ajad siis üle elada.

Vaatamata reklaami puudumisele peavad reklaamifirmad linnale või eraomanikele renti maksma ka tühja reklaamialuse eest, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Firmajuhtide sõnul on talv olnud alati välireklaamile kidur aeg, kuid tänavu annab see eriti tunda.

«Vaikselt hakkas reklaamivoog meil kahanema eelmise aasta sügisest ja see talv on jõudnud siis oma sellisesse madalpunkti,» selgitas Clear Channel Estonia OÜ tegevjuht Indrek Tappo.

AS Sprais Reklaami müügijuht Merike Malbergi sõnul on väga paljud kliendid loobunud firma teenustest, samas kinnitas Malberg, et koondama ettevõte ei ole pidanud, pigem on reklaamide paigaldajaid juurde palgatud.

Nii Tappo kui Malberg loodavad, et kevad toob tänavaile välireklaami vähemalt mingis osas tagasi ja seis nii hulluks lähe, et tegevus lõpetada tuleks. Tappo meenutas, et halbu reklaamiaastaid on olnud ka varasemate kriiside ajal ning pea kõik firmad on suutnud selle üle elada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles