Avatavas vabaõhugaleriis näeb homsest värsket fotoloomingut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks avatava näituse «Kirg. Toit» fotodest.
Üks avatava näituse «Kirg. Toit» fotodest. Foto: Laura Kallasvee

Tallinna linnasüdames, Rotermanni väljaku ääres asuva kobarkino seinal näeb homsest kohalike fotograafide värsket loomingut.



Rotermanni kvartali vabaõhugalerii esimese näituse avab stilist Ester Kannelmäe ja fotograaf Laura Kallasvee ühisnäitus «Kirg. Toit», mis on kõigile tasuta uudistamiseks avatud 15. veebruarini.



Rotermanni kvartali kuraatori Tanel Veenre sõnul on näituse autoriteks Eesti mõjukaim tüdrukuteduo, kes levitab ilusa elu sõnumit reklaamidel, ajakirjades, vastilmunud raamatus «Kirg. Toit» ning nüüd ka Rotermanni kvartali galeriis.



«Selles projektis ristub popkultuur toiduteaduse ning armukunstiga,» kirjeldas Veenre näitust. «Pildid on plakatlikud ja puhtad ning steriilselt valges maailmas elavad kaks kaunist modelli koos toonust tõstvate tomatite, peetide ja muu söödavaga.»



16. veebruarist 15. märtsini näidatakse kobarkino seinal loodusfotograaf Remo Savisaare pilte. Veenre sõnul on tegemist uue põlvkonna ühe andekama oma ala tegijaga.



«Kogu seda maailma – olgu modellideks siis möllavad rebasekutsikad või kõige tavalisem võilill – on tabatud erakordse tundlikkusega,» kinnitas ta. Pildid on pärit Savisaare äsja ilmunud raamatust «Loodus kutsub».



Fotosid saab kino seinal vaadata iga päev kella 16–23.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles