Keskerakond alustas sotsiaalministri umbusaldamiseks allkirjade kogumist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Maret Maripuu riigikogu ees.
Sotsiaalminister Maret Maripuu riigikogu ees. Foto: Toomas Huik

Riigikogu Keskfraktsioon otsustas täna alustada allkirjade kogumist sotsiaalminister Maret Maripuu umbusaldamiseks, sest peaminister Andrus Ansip hoiab saamatut sotsiaalministrit jätkuvalt ametis.

«Ühtlasi võtab peaminister Ansip oma küündimatut ministrit ametis hoides vastutuse sotsiaalvaldkonnas valitseva korralageduse eest,» teatas Keskfraktsiooni esimees Vilja Savisaar.

Tema sõnul heidab Keskerakond sotsiaalminister Maripuule ette saamatust ja suutmatust ministeeriumi tööd juhtida.

«Minister Maripuu on vastutav tuhandete puuetega inimeste ja pensionäride kannatuste eest,» märkis Savisaar. Ta lisas, et Maripuu on avalikkusele valetanud ning põhjendamatult maksnud ametist vabastatud kantslerile sadu tuhandeid kroone hüvitust.

Opositsioon toetab

Valitsusele, peaministrile või ministrile umbusalduse avaldamise võib algatada vähemalt viiendik riigikogu koosseisust ehk selleks on vaja 21 saadiku allkirja.

Umbusaldusavaldusega ühinemist kinnitasid Postimees.ee'le Eestimaa Roheliste, Rahvaliidu fraktsioon, mõlemas fraktsioonis on kuus liiget. Umbusalduse algatanud Keskfraktsioonis on 28 liiget.

Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juhi Eiki Nestori kinnitusel nemad valitsusliitu kuuludes sotsiaalministri umbusaldust ei toeta ning usuvad, et minister peab tekkinud probleemid lahendama.

«Tegemist on koalitsioonivalitsusega ja meil ei ole kavas koalitsiooni lõhkuda,» ütles IRL esindaja Andres Herkel Postimees.ee'le.

Umbusaldusavaldus läheb läbi, kui seda toetab vähemalt 51 saadikut. Kolmel umbusaldust toetavas erakonnas on kokku 40 saadikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles