Autoregistrikeskus hakkab ministeeriumi asemel bussiliiklust korraldama

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussipeatus Mulgimaal Raassillal.
Bussipeatus Mulgimaal Raassillal. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Alates homsest alustab autoregistrikeskuses tööd ühistranspordi osakond, mis hakkab majandusministeeriumi asemel riigisisest bussiliiklust korraldama ja seda kontrollima.


Osakonna eesmärgiks on senisest paremini ühistranspordiliiklust korraldada ja muuta see sõitjatele paremini kättesaadavaks, teatas autoregistrikeskus.

Esialgu piirdub uus osakond bussitranspordi korraldamisega, kuid eesmärk on tulevikus kaaluda võimalust üle anda ka ülejäänud avaliku teenindamise lepingute alusel osutatavate ühistransporditeenuste, nagu rongi-, praami- ja lennuliikluse, üleriigiline koordineerimine, korraldamine ja kontrollimine.

Uue osakonna esimeseks ülesandeks on viia lõpuni üleriigilise ühistranspordi infosüsteemi arendamine.

Ülesannete üleandmine peab autoregistrikeskuse teatel looma eelduse, et ühistranspordi planeerimiseks, korraldamiseks ning analüüsiks vajalik informatsioon koondub ühe üksuse kätte ja tänu sellele saab riik ka parema ülevaate ühistranspordi sihtotstarbeliste toetuste kasutamisest.

Kuna seaduse kohaselt saavad riiklikku järelevalvet teostada vaid avalikus teenistuses olevad ametnikud, kujundatakse autoregistribüroo alates selle aasta 15. jaanuarist riigiasutusest ümber valitsusasutuseks.

Ühistranspordi osakonna juhiks saab avaliku konkursi kaudu valitud Ingmar Roos, kes hakkab juhtima viieliikmelist osakonda.

Alates homsest hakkab ARK väljastama ka riigisisese kaugbussiliini lubasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles