Kalev Meedia lõpetab ajakirjade väljaandmise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Meedia väljaantavate ajakirjade seas on näiteks Just, Moto ja Ärielu.
Kalev Meedia väljaantavate ajakirjade seas on näiteks Just, Moto ja Ärielu. Foto: kalev.ee

Börsifirma Kalev tütarettevõte Kalev Meedia lõpetab esmaspäevast ajakirjade Just!, Sporditäht, Basket, Ärielu, Moto, Praktiline Arvutikasutaja, Avenüü, Bravo ja Muumi väljaandmise.

«Tänane olukord näitab seda, et kõige mõistlikum on trükiväljaannete väljaandmine lõpetada ja jätkata edasi portaali- ja televaldkonnas,» vahendab kalev.ee Kalev Meedia tegevjuhi Alar Pingi sõnu.

Pingi sõnul ei tulnud otsus äkki, vaid juhtkond oli ajakirjade sulgemise võimalusega juba mõnda aega arvestanud. Kuna investoreid ei leitud, tuligi raske otsus teha.

Osa ajakirjadest vabanenud inimestest leiab tööd portaalis ja telekanalis, kuid ligi 100 inimest on sunnitud lahkuma.

Kalev Meedia toodetest jätkavad telekanal Kalev Sport ja Kalev Meedia uudisteportaal, raadiojaam Sun FM ning ajaleht Tartu Ekspress.

3,5 miljonit kokkuhoidu

Esialgsete arvestuste kohaselt vähenevad pärast tegevuse peatamist trükimeedias Kalev Meedia kulud ühe kuu kohta ligi 3,5 miljonit krooni, teatas ettevõte börsile.

AS-i Kalev juhatuse hinnangul on ajakirjade väljaannete peatamise ja töökohtade kaotamisega seoses tekkivad erakorralised kulud põhjendatud, kuna täna algatatud muudatuste tõttu saavutataval kulude vähenemisel peaks olema positiivne mõju Kalevi kontserni majandustegevusele tulevikus.

Tellijad saavad raha tagasi

Tellijatele hüvitatakse saamata jäävate ajakirjade tellimishind.

Teisipäeval kinnitasid ettevõtte suuromanik Oliver Kruuda ja tegevjuht Alar Pink BNSile, et ajakirju lähiajal sulgemine ei ähvarda. Kruuda rääkis, et Kalev Meedia edasine tegevus sõltub sellest, kuidas õnnestub tagada ettevõtte finantseerimine.

Ajakirjade edukus selgub aasta-pooleteise pärast, märkis Kruuda.

Kalev Meedia andis välja seltskonnajakirja Just, äriajakirja Ärielu, auto-motoajakirja Moto ja spordiajakirja Sporditäht. Lisaks kuuluvad Kalev Meediale spordisuunitlusega kanal Kalev Sport, telekanal Neljas, raadio Sun FM ja tasuta jagatav ajaleht Tartu Ekspress.

Kalev Meedial on raskusi ka Tallinna kesklinnas asuva kontori üürimaksete tasumisega.

Tornimäe Ärikeskuse omanikfirma EKE Investi juhataja Rein Tiik rääkis kolmapäeval BNSile, et Kalev Meedia on üüritasude maksmisel viimasel ajal hilinenud ja hetkel peavad osapooled läbirääkimisi võlgade likvideerimiseks. Võla suurust ei soovinud Tiik avaldada.

Kalev Meedia sai juunis lõppenud majandusaastal 58 miljonit krooni kahjumit. Juulis alanud majandusaasta esimeses kvartalis oli puhaskahjum 23,2 miljonit krooni.


ASi Kalev suuromanik on Oliver Kruuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles