Hodorkovski endine kongikaaslane kaebas seksuaalset ahistamist

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski..
Mihhail Hodorkovski.. Foto: AP / Scanpix.

Venemaal vangistatud endine naftamagnaat Mihhail Hodorkovski peab taas minema kohtusse vastust andma, kuid seekord süüdistab teda kongikaaslane väidetavas seksuaalses kallaletungis, teatasid ärimehe toetajad, kelle arvates on ka selle kaebuse taga tegelikult võimuorganid.


Moskva linna Meštšanski kohtule esitas kaebuse keegi kaasvang, perekonnanimega Kutšma, kes ühes kolme aasta taguses intsidendis olevat lõikunud Hodorkovski nägu noaga, vahendas AFP.

«Kohtuasjas väidab ta täie tõsidusega, et kunagi ammu oli ta Mihhail Hodorkovski homoseksuaalse lähenemise objektiks,» teatas vangistatud suurärimehe pressiteenistus, kust lisati, et Kutšmale «meenus» see juhtum alles hiljuti, ehkki «rohkem kui kolm aastat oli see jube saladus peidetud tema südamesse».

Hodorkovski toetajad avaldasid lootust, et Venemaa juhtkond «peatab aegsasti selle häbiväärse farsi, pealkirjaga «Kutšma vs Hodorkovski»». Nende arust on asja taga taas poliitika. Meštšanski kohus pole juhtumit kommenteerinud.

Venemaa kunagine rikkaim mees ja suurima naftakompanii Jukose juht arreteeriti juba 2003. aasta oktoobris ning kannab kaugel Siberis kaheksa aasta pikkust karistust kelmuse ja maksudest kõrvalehoidmise pärast, samas kui tema juhitud suurfirma tükeldati ja jagati peamiselt riigile kuuluvate ettevõtete vahel.

Hodorkovski toetajad näevad vangistamise motiivina Venemaa tollase presidendi ja praeguse peaministri Vladimir Putini poliitilisi ambitsioone. Lõppenud aasta augustis lükkas kohus tagasi palve lubada ärimees katseajale ning prokurörid ähvardavad teda juba uute süüdistustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles