Putin tegi heategevuslikuks oksjoniks maali

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Putini heategevusoksjoniks tehtud maal
Putini heategevusoksjoniks tehtud maal Foto: AFP / Scanpix

Venemaa karmi mainega peaminister Vladimir Putin näitas kolmapäeval oma õrnahingelisemat külge, avalikustades maali talvemaastikuga, mille ta heategevuslikul eesmärgil maalis.


Maali traditsiooniliste Vene kardinatega aknast paistva lumise maastikuga näidati ajakirjanikele Putini kodulinnas Peterburis enne laupäeval toimuvat heategevuslikku oksjonit.

Et ostja ikka teaks, et tegu on Venemaa ühe mõjukaima poliitiku loominguga, kirjutas Putin maali ülaserva suurte tähtedega oma allkirja.

Maal läheb laupäeval oksjonile veel tosina teise pildiga, mille Venemaa kuulsused maalinud on, ning selle alghind on 20 000 rubla, ütles oksjoni korraldaja Igor Gavrjuškin.

Džuudos musta vöö välja teeninud Putinit on küll pildistatud jahil, kuid oma kunstnikuannet on ta seni vaka all hoidnud. «Niipalju kui mina tean, on see teine kord, mil Putin pintsli kätte on võtnud,» ütles Gavrjuškin. «See sai tal 20 minutiga valmis.»

Ilmselt kerkib maali hind alghinnast mitu korda kõrgemaks. Mullu maksti Peterburi kuberneri Valentina Matvijenko teose eest 11 miljonit rubla, ütles Gavrjuškin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles