Meedia: Põhja-Korea liider upitab noorimat poega parteijuhiks

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-il (keskel) Põhja-Korea Kumsongi traktoritehases, mille asukohta pole avaldatud. Ka pole teada kuupäev, mil foto tehti.
Kim Jong-il (keskel) Põhja-Korea Kumsongi traktoritehases, mille asukohta pole avaldatud. Ka pole teada kuupäev, mil foto tehti. Foto: Reuters / Scanpix

Põhja-Korea liider, 66-aastane Kim Jong-il kavatseb noorimast pojast teha oma mantlipärija, kirjutab Lõuna-Korea uudisteagentuur.


Uudisteagentuuri Yonhap väitel upitab esimees Kim Jong-il üles oma 25-aastast poega Kim Jong-uni, vahendas

Reuters

.

Yonhapi luureteenistusega seotud allika andmetel andis Kim Tööliste Partei juhtkonnale vastavad korraldused 8. jaanuari paiku.

Šveitsis õppinud Kim Jong-un on riigipea kolmest pojast noorim, tema ema Ko Yong-hi suri 2004. aastal 51-aastaselt rinnavähki.

Väidetavalt on tegemist isa lemmikuga, intelligentse ja aruka noore mehega. Tema noorust on peetud takistuseks liidrikohale astumisel.

Ühendriikide ja Lõuna-Korea luureteenistuste väitel tabas Kim Jong-ili insult ja arstid opereerisid teda. See on tekitanud arutelusid järgmise juhi teemal, kuna riik on oma tuumaprogrammi tõttu rahvusvahelise mure allikaks.

Põhja-Korea ametlik meedia on väited riigipea võimalikust haigusest tagasi lükanud.

Yonhapi teatel oli Jong-un kui võimalik järgmine parteijuht mitte ainult Põhja-Koreale, vaid ka parteile endale üllatus.

Spekulatsioonid Kim Jong-ili tervise ja võimaliku järglase üle on lemmikteemadeks Lõuna-Koreas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles