Konkurentsiamet: soojuse hind peab langema

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Teiss

Konkurentsiamet teatab, et maagaasi ja põlevkiviõli hinna langemisele järgneb ka tarbijatele müüdava soojuse hinna langus.


«Kõikidele maagaasi ja põlevkiviõli kasutatavatele soojuse tootjatele on kooskõlastatud hinnad valemi alusel, kusjuures muutuvaks suuruseks hinnavalemis on maagaasi ja põlevkiviõli hind. Kui sügisel toimus paljudes ettevõtetes soojuse hinna tõus, mis oli seotud kütuse hinna tõusuga, siis juhib konkurentsiamet tähelepanu, et hindade kooskõlastamise valem kehtib analoogselt nii kütuse hinna tõusul kui ka langusel. Seega on ettevõtted kohustatud kütuse hinna langemisel langetama ka soojuse hinda,» teatas amet.

Konkurentsiamet on saatnud kõikidele soojusettevõtetele, kelle hinnad on kooskõlastatud valemi alusel, välja vastavad meeldetuletused, kus juhib tähelepanu, et kütuse hinna langusele peab järgnema ka soojuse hinna langus. Juhul kui ettevõtted ei täida nendele hinnavalemi alusel pandud kohustusi soojuse hinna langetamiseks, teeb amet ettevõtetele ettekirjutuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles