Iisraeli õhulöök tappis Hamasi siseministri

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iisraeli sõjaväe kinnitusel on täna Gaza linnas tapetud palestiinlaste äärmusliikumise Hamasi üks kõrgemaid liidreid, siseminister Said Siam, ent kohalikud meedikud pole suutnud neid andmeid veel kinnitada.


Said Siam olevat juudiriigi luureandmetel koos oma venna Iyadi ja veel ühe isikuga viibinud hoones, millele anti õhulöök, vahendas AFP. Operatsioon korraldati koostöös juudiriigi kaitsejõudude ja Shin Bethi sisejulgeolekuteenistusega (ka ISA).

«Ma tuvastasime sihtmärgi tabamise,» märgitakse armee teates.

Palestiina meedikud ütlesid esmalt, et rünnakus Gaza linna põhjaosas asuvale majale, mis kuulus siseministri vennale, hukkus kaks inimest ning üks neist olevat vend, kuid teise hukkunu isikut polnud siis veel tuvastatud.

Hamasitelevisioon teatas aga hiljem, et mõlemad vennad «hukkusid märtritena».

Siam kuulus rühmituse äärmuslikku tiiba ja oli relvajõudude loomise taga, mis mängisid olulist rolli rohkem kui poolteise aasta eest mõõdukama Fatahi pooldajate väljatõrjumisel Gaza tsoonist.

Hamasi relvastatud tiiva, Ezzedine Al-Qassami brigaadide avalduses lubati oma liidri surma eest kätte maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles