Senatikomitee toetas Hillary Clintonit

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton
Hillary Clinton Foto: AFP / Scanpix

USA senati komitee kiitis neljapäeval heaks ettepaneku nimetada senaator Hillary Clintoni Ühendriikide järgmiseks välisministriks.


Välissuhete komitee toetas Clintonit häältega 16-1.

Tema kandidatuuri peab ametlikult kinnitama senati täiskogu, mis koguneb hääletama varsti pärast Barack Obama presidendiks vannutamist teisipäeval.

Ainsana hääletas komitees Clintoni vastu Louisiana vabariiklane David Vitter, kes oli sel nädalal esitanud välisministrikandidaadile küsimusi seoses tema abikaasa Bill Clintoni sammudega oma heategevusfondile välisrahade hankimisel.

Komitee esimees John Kerry ütles, et Clinton tuli sel nädalal küsimustele vastates väga hästi toime, kuid nentis, et mõningatel komitee liikmetel on kahtlusi seoses Bill Clintoni heategevusfondi ja huvide konfliktist hoidumisega.

Clinton on lubanud muuta USA välispoliitika pragmaatilisemaks ja loobuda lahkuva presidendi George W. Bushi administratsiooni liiga ideoloogilisest lähenemisest.

Välisministrina tuleb tal rinda pista mitmete tõsiste probleemidega alates Iraani ja Põhja-Korea tuumaprogrammidest detsembris Gaza sektoris puhkenud Iisraeli ja palestiina islamiliikumise Hamas sõjani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles