Tallinna Küte langetab hinda tagasiulatuvalt 1. jaanuarist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iru elektrijaam.
Iru elektrijaam. Foto: Liis Treimann

Uus hind, mis kujuneb pärast jaanuari müügimahtude selgumist veebruari algul, rakendub klientide jaoks tagasiulatuvalt 1. jaanuarist 2009 ehk jaanuaris tarbitud soojuse hind on juba soodsam praegu kehtivast hinnast.


Praegu on langenud Eesti Gaasilt ostetava maagaasi hind ning on oodata ka Iru Elektrijaamalt sisseostetava soojuse hinna langust.

Veel ei ole teada, milliseks kujuneb soojuse müügihind. See selgub alles pärast tegelike kütuse ja sisseostetud soojuse hindade selgumist jaanuarikuu lõpus.

Täpsem teave edastatakse tarbijaile tegelike kulude ja müügimahtude selgumisel veebruari esimestel päevadel.
53 protsenti müüdavast soojusest ostab Tallinna Küte Eesti Energiale kuuluvast Iru Elektrijaamast ja ühe protsendi teistelt soojustootjatelt. 46 protsenti müüdavast soojusest toodab Tallinna Küte katlamajades ise. Soojuse tootmiseks vajalik maagaas tuleb Eesti Gaasilt.

Tallinna Küte varustab soojaga kahte kolmandiku Tallinnast. Ettevõte haldab linna 400-kilomeetrist kaugküttevõrku ja kolme suurt ning kaheksat lokaalset katlamaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles