Euroopa Komisjon hoiatas Venemaad ja Ukrainat

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasi kompressorjaam Ukrainas Bojarkas, mis asub Kiievi lähedal.
Gaasi kompressorjaam Ukrainas Bojarkas, mis asub Kiievi lähedal. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Komisjon hoiatas täna, et kui Venemaa ja Ukraina ei taasta gaasitarneid nädalavahetuse jooksul, siis on blokk sunnitud vaatama ümber oma suhted mõlema partneriga.


«Komisjon usub, et lähipäevade kohtumised pakuvad viimase ja parima võimaluse Venemaale ja Ukrainale demonstreerida, et nad on tõsised vaidluse lahendamise osas,» ütles ajakirjanikele Brüsselis eurokomisjoni pressiesindaja AFP andmetel.

«Gaas peab voolama ja me suhtume sellesse... kui eksamisse, hindamaks seda, kas nad on või ei ole usaldusväärsed partnerid,» lisas ta.

Euroopa Liit on valmis saatma oma ametnikud Ukraina-Vene gaasikõnelustele, mida plaanitakse laupäeval Moskvas korraldada, kuid pressiesindaja rõhutas, et tüli poolte vahel peab olema «tähendusrikas arutelu Euroopasse transiidi küsimuses».

Kui nädalavahetusel ei saabu lahendust, siis peab blokk tema sõnul hakkama «vaatama punkt punkti haaval suhetele Ukraina ja Venemaaga ning hindama igal juhul eraldi, kas saab jätkata tavapärast suhtlust».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles