Pöide kiriku taastamine maksab 45 miljonit krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pöide kirik Saaremaal
Pöide kirik Saaremaal Foto: Wikipedia.org

Pöide vald loodab juba selle aasta lõpul alustada Saaremaa suurima kirikukompleksi taastamist, et avada see 2013. aasta suvel atraktiivse turismiobjekti ja populaarse kontserdipaigana.

Arengukontseptsiooni järgi läheks Pöide kirikukompleksi rekonstrueerimine maksma 45 miljonit krooni ja peaks lõpule jõudma 2013. aasta suvel, kirjutab Oma Saar.

ERKAS Arendusteenuste OÜ koostatud arengukontseptsiooni kohaselt hakkavad kirikus toimuma kontserdid ning laulatused ja kirikutornis võidakse avada Pöide kiriku ja koguduse ajalugu tutvustav muuseum.

Lisaks plaanitakse kirikuõpetaja elukohas avada piirkonna ajalugu tutvustav muuseum ja vankrikuuris Pöide valla infopunkt ja kohaliku käsitöö müügipunkt.

Praegu on kogu Pöide kirikukompleks halvas olukorras: kiriku katus lagunenud, siseseintelt kukub pidevalt krohvi alla ja märgata on soolakahjustusi, parandamist vajavad ka fassaad, katus ja tornikiiver, põrandad, sisustus ja palju muud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles