Lapsmaakler võlgneb klientidele 3,6 miljonit

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AIVAR AOTÄHT/

Mõnda aega investeerimispangas LHV maakleri assistendina töötanud Hendrik Koppel võlgneb talle investeerimiseks raha usaldanud inimestele 3,6 miljonit krooni.


Hendrik Koppel asus investeerimispangas LHV tööle üle-eelmise aasta septembris. Tööl jõudis mees käia aga ainult pea viis kuud, kuna seejärel lõpetati temaga eeskirjade rikkumise tõttu leping.

Et raha edasi teenida, alustas 21-aastane Koppel omal käel börsimaakleri teenuse pakkumist, kuid investeeringud ebaõnnestusid ning inimesed jäid rahast ilma. Olukorrast pääsemiseks palus Koppel kohtul alustada eraisiku pankrotimenetlust, mida ka tehti.

Harju Maakohtu väljastatud määruse kohaselt ulatuvad Koppeli võlad 3,6 miljoni kroonini. Ise tunnistab endine maakler sellest vaid 3,1 miljonit krooni, kuna leiab, et kogenud investorina peaks endine klient riski osaliselt enda kanda võtma.

Pankrotihalduri Kalle Mõtsniku otsuse järgi pole aga võlausaldajatel erilist lootust raha tagasi saada, kuna varasid, mille eest võlgu tasuda, Koppelil ei ole. «Samas puudub võlgnikul ka vara, mille arvel katta pankrotimenetluse kulusid ja arvestades, et võlgnikul puudub erialane haridus ning märkimisväärne töökogemus, siis suure tõenäosusega tal sellist vara lähemal ajal ei teki,» kirjutab Mõtsnik.

LHV maaklertegevusjuhi Alo Vallikivi sõnul ei saa firma Koppeli tegude eest vastutust võtta, kuna ta tegutses eraisikuna.

«LHV mõistab kliendi nördimust ja pahameelt ebaõnnestunud tehingutest põhjustatud investeeringu kaotusega, kuid juhib tähelepanu sellele, et tegu oli siiski riski võtmisega kliendi enda poolt ja tema vabal tahtel,» seletab Vallikivi.

LHV soovitus oma klientidel kontrollida nende isikute tausta, keda volitatakse enda nimel tehinguid tegema ning mitte anda oma kauplemisparoole isikutele, kelle kauplemisega seotud teadmistes ja oskustes ei olda veendunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles