ERR.ee: Venemaa meenutab Stanislav Markelovit

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik Anastasia Baburova ja advokaat Stanislav Markelov.
Ajakirjanik Anastasia Baburova ja advokaat Stanislav Markelov. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa meenutab advokaat Stanislav Markelovit, kes tapeti esmaspäeval Moskva südalinnas; Markelovit tundnud inimeste sõnul oli tapetud advokaadil palju vaenlasi.

Hukkus ka mõrvari teine ohver, ajakirjanik Anastassia Baburova, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Markelov oli advokaat, kes julges võtta enda peale poliitiliselt kõige tundlikumaid kohtuasju, saavutades muuhulgas kahel korral tšetšeene piinanud, tapnud ja vägistanud sõjaväelaste süüdimõistmise.

Markelovi ajaloolasest sõber Jaroslav Leontjev peab tulistamisi Venemaa tänavatel päise päeva ajal ärevusttekitavaks märgiks. «See on tõend sellest, et olukord on väga haige ning seda tuleb kardinaalselt muuta,» selgitas ta.

Ajakirjanikud on viidanud võimaliku süüdlasena polkovnik Juri Budanovile, kelle vägistatud neiu perekonna eest Markelov sihikindlalt seisis. Paar päeva tagasi vabanes kümneks aastaks vangi mõistetud Budanov ennetähtaegselt vanglast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles