Itaalia saarel murdsid sajad migrandid laagrist välja

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia linna Lampedusa meer Bernardino De Rubeis kõnelemas meeleavaldajatega, kes protesteerivad immigrantide kinnipidamiskeskuse vastu.
Itaalia linna Lampedusa meer Bernardino De Rubeis kõnelemas meeleavaldajatega, kes protesteerivad immigrantide kinnipidamiskeskuse vastu. Foto: AFP / Scanpix

Sajad illegaalsed immigrandid on tunginud välja kinnipidamiskeskusest Lampedusa saarel ning kogunesid kesklinna meelt avaldama.


Lampedusa meer Bernardino De Rubeis rääkis agentuurile AFP olukorda kirjeldades, et laagrit ümbritsenud aed on maha murtud ja umbes 700 illegaali välja pääsenud. «Olukord on väga pingeline,» ütles De Rubeis.

Migrandid ületavad arvukuselt märgatavalt politseid ning marsivad tänavatel nõudes vabadust ja abi. Nad protesteerivad uue identifitseerimis- ja väljasaatmiskeskuse vastu, mis võimaldab dokumentideta immigrantide kiiret repatrieerimist.

BBC Newsi andmetel kaebavad migrandid kinnipidamiskeskuses valitsevate tingimuste pärast, sest see on ehitatud vaid 850 asuka jaoks, aga täidetud väidetavalt paari tuhande inimesega. Laagri olukorda kritiseeris eile avalikult ka ÜRO pagulasvolinik..

Minevikus saadeti merelt tabatud illegaalsed immigrandid mujale, kuid hiljutise otsuse kohaselt jäetakse nad nüüd oma saatust Lampedusale ootama. Saarel asuva laagri ülerahvastumise tõttu peavad aga sajad inimesed magama lageda taeva all külma käes.

Itaalia lõunapoolseimale saarele uue immigratsioonikeskuse rajamise vastu avaldasid eile meelt peaaegu pooled kohalikud elanikud, kui olemasoleva laagri juurde kogunes üle 3000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles