Muqdishos tapeti islamisisside rünnakus 24 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muqdishos tapeti islamisisside rünnakus 24 inimest
Muqdishos tapeti islamisisside rünnakus 24 inimest Foto: AP / Scanpix

Somaalia pealinnas Muqdishos hukkus laupäeval autopommiplahvatuses ja sellele järgnenud lahingutes 24 inimest, teatasid politseinikud ja meditsiinitöötajad.


Islamistid üritasid lõhkeaineid täislaaditud sõidukiga rünnata Aafrika Liidu rahuvalvajate kontrollpunkti, kuid üks politseinik avas kahtlase auto pihta tule ja masin rammis autobussi.

Somaalia politseiülema Abdi Hassan Qeybiidi sõnul hukkus järgnenud võimsas plahvatuses 17 inimest. Neist 14 sai kohapeal surma ja veel kolm suri hiljem haavadesse. Politseiülema kinnitusel olid enamik hukkunutest tsiviilisikud.

«Me mõistame selle barbaarse teo hukka, islamiusk ei luba sellist mõrtsukatööd,» rõhutas Qeybiid.

Muqdisho asekuberner Abdifatah Ibrahim Shaweye ütles, et pommiautot juhtinud mees oli välismaalane.

«Leidsime autot juhtinud terroristi ühe käe, mis näitab kindlalt, et ründaja oli välismaalane,» ütles kuberner viidates oletatavasti nahavärvile.

Pärast plahvatust puhkes rahuvalvajate ja islamiäärmuslaste vahel äge lahing, milles sai surma viis ja haavata 23 inimest, lisasid meditsiinitöötajad.

«Me korjasime tänavatelt viis surnukeha ja 23 inimest sai lahingus haavata,» kirjeldas Muqdisho haigla arst Ali Muse.

Somaalia islamisisside rünnakud on ägenenud pärast valitsust toetanud Etioopia vägede lahkumist Muqdishost jaanuari algul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles