Tallinna-Tartu maanteel hukkus rängas avariis neli ja sai viga viis inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna pärastlõunal toimus Tallinna-Tartu maanteel Ussisoos ränk avarii, hukkus vähemalt neli ja viga sai viis inimest.

Kokku põrkasid sõiduauto Renault Laguna, mida juhtis kaine juhtimisõigusega 1966. a. sündinud Aare ja sõiduauto Peugeot 206, mida juhtis juhtimisõigusega 1989. a. sündinud Jürgen, teatas Lääne politseiprefektuuri pressiesindaja Ülle Laas.

Kokkupõrke tagajärjel hukkus sõiduautos Renault Lagunas viibinud 15-aastane Elina ja 13-aastane Kirsti, sõiduauto Peugeot juht ja kaassõitja, 1988. a. sündinud Liis.

Kiirabi toimetas Järvamaa Haiglasse 1966. a. sündinud Aare ja 1967. a. sündinud Siiri. 18-aastane Iiris on ravil Tartu Ülikooli kliinikumis, 18-aastane Mart on ravil Põhja Eesti Regionaalhaiglas ja 14-aastane Janet SA Tallinna Lastehaiglas.

Laas lisas, et sündmuskohale sõitsid nii politsei, kiirabi kui ka päästjad. Õnnetus toimus Tallinna-Tartu maanteel Ussisoos.

«Tartu poolt tulev Peugeot kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas Tallinna poolt tuleva Renault'ga kokku,» ütles Paide politseijaoskonna korrakaitsetalituse vanemkonstaabel Indrek Jegorov «Aktuaalsele kaamerale».

Häirekeskus sai teate avariist kell 15.46, ütles Peeter Randoja Põhja-Eesti päästekeskusest. Välja sõitis kaks päästemeeskonda, operatiivkorrapidaja ja seitse kiirabibrigaadi.

Tema sõnul läks pärast kokkupõrget üks auto põlema, kuid päästjate saabudes oli jõutud see juba kustutada.

Rahvusringhäälingu Kesk-Eesti korrespondent Olev Kenk rääkis intervjuus «Aktuaalsele kaamerale», et üks avariisse sattunud vahtralehe-märgiga sõiduauto seisis keset maanteed ning selle esiosa oli täiesti lömastatud. Teine masin asus eemal maanteekraavis.

Politsei tema sõnul inimesi sündmuskoha lähedale ei lasknud. Autode järjekord olla veninud juba 3-4 kilomeetri pikkuseks, kuid aeglaselt üksikud auod siiski läbi pääsesid.

Politsei teatel on Tallinna-Tartu maantee avariipaigas Ussisool liikluseks taas avatud.

Liiklus seiskus

Tartu poolt tulnud pealtnägija sõnul oli pealinna-suunaline liiklus peaaegu seiskunud.

Üksikud autod liikusid Tartu suunas, kuid tema arvates võis tegu olla sõidukitega, mis otsustasid tagasi pöörata.

Kohalviibija teatel oli mobiilside võrk piirkonnas tugevalt häiritud.

Maanteeinfokeskuse teatel toimus õnnetus Tallinna-Tartu maantee 69. kilomeetril ning liiklus on avarii tõttu hetkel tõsiselt häiritud. Võimalikud on pikemad liiklusseisakud.

Autojuhtidel palutati võimalusel valida teine marsruut, et vältida Tallinna-Tartu maantee Ussisoo avariikohta. Politsei soovitas kindlasti vältida Ardu-Anna teelõiku, kus liiklus seisis.

Politsei soovitas kasutada Piibe maanteed või Tallinna-Türi-Viljandi maanteed.

Liiklusõnnetuse asjaolud on selgitamisel. Politsei palub liiklusõnnetuse pealtnägijatel helistada Paide politseijaoskonna telefonil 3849967. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles