Biden näeb ennast Obama usaldusalusena

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asepresident Joseph Biden ametivannet andmas.
USA asepresident Joseph Biden ametivannet andmas. Foto: AP / Scanpix

USA uus asepresident Joe Biden tunnistas pühapäeval, et ei näe ennast pärast 36 aastat senatis uues rollis mitte asepresidendi, vaid president Barack Obama usaldusalusena.


«Ma ei näe ennast asepresidendina. Pean ennast presidendi usaldusaluseks ja loodan, et suudan aidata tal poliitikat kujundada,» ütles Biden telekanalile CBS. «Loodan, et olen iga tähtsa otsuse juures, mis president langetab.»

Biden lisas, et näeb oma rolli teistsugusena kui eelmisel asepresidendil Dick Cheneyl, keda peeti nii mõnegi eelmise administratsiooni kõige vastuolulisema otsuse ja poliitika arhitektiks alates Iraagi sõjast ja lõpetades terrorikahtlusaluste ülekuulamistaktikaga.

Biden ütles, et tema ülesanne on olla presidendi nõunik.

«Ütlesin: «Barack, ma ei taha kaasa teha, kui sa ei võta mind tööle minu otsustusvõime pärast. Kui sa minu otsustusi usaldad ja usud, et need annavad lisaväärtust, siis on mul suur au sinuga koos töötada,»» ütles asepresident.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles