Kalev Meedia on võlgu ka taksosõidu eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulika takso.
Tulika takso. Foto: Mihkel Maripuu

Raskustesse sattunud meediaettevõte Kalev Meedia on kimpus ka taksoarvete tasumisega, olles kümneid tuhandeid kroone võlgu Tulika Taksole.


AS Tulika Takso juhatuse liige Anne Rebane ütles BNSile, et võlg on suurem kui 50 000 krooni, kuid siiski väiksem kui 100 000 krooni. Täpsemat summat ei soovinud ta öelda.

Rebane rääkis, et Kalev Meedia pole nende firma teenust viimaste kuude jooksul enam kasutanud, võlgnevus tekkis kaks-kolm kuud enne seda.

Rebane lisas, et Tulika Takso nõuab Kalev Meedialt võlga välja inkassofirma vahendusel.

Rebase sõnul pole Kalev Meedia esindajad võla osas koostööaltid olnud. Samas lisas ta, et viimasel ajal on võlgnevuste arv kasvanud ka üleüldse ning teema nõuab suuremat tähelepanu.

Börsifirma Kalev kontserni kuuluva Kalev Meedia raskused tulid ilmsiks aasta alguses, kui firmal oli raskusi Tallinna kesklinnas asuva kontori üürimaksete tasumisega.

Tornimäe Ärikeskuse omanikfirma EKE Investi juhataja Rein Tiik rääkis toona BNSile, et Kalev Meedia on üüritasude maksmisega viimasel ajal hilinenud ja praegu peavad pooled läbirääkimisi võlgade likvideerimiseks.

Seoses majandusraskustega koondab Kalev Meedia oma senisest 200 töötajast ligi 150. Samuti pani ettevõte kinni 11 talle kuuluvat ajakirja.

Ettevõte põhjendas otsust majanduslangusest tuleneva pingestatud olukorraga meedia- ja reklaamiturul. Esialgsetel andmetel vähenevad pärast trükimeedia väljaandmist Kalev Meedia kulud kuus ligi 3,5 miljonit krooni.

Kalev Meedia sai juunis lõppenud majandusaastal 58 miljonit krooni kahjumit. Juulis alanud majandusaasta esimeses kvartalis oli puhaskahjum 23,2 miljonit krooni.

ASi Kalev suuromanik on Oliver Kruuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles