Castro maitses Venemaal nostalgilist lõunat

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev ja Raul Castro
Dmitri Medvedev ja Raul Castro Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaad väisav Kuuba president Raul Castro maitses neljapäeval endises poliitbüroo jahionnis nostalgiahõngulisel lõunal soolatud metsseapekki vodkaga.


«Mul on nostalgilised mälestused hetkest, mil me küpsetasime metsas soolapekki,» ütles Vene presidendile Dmitri Medvedevile Castro, kes esmakordselt käis Zavidovo jahimajas koos vennaga 20 aastat tagasi.

«Ma ei tea, kas ma seekord saan pekki musta leivaga, aga ma olen siin,» ütles Kuuba riigipea koos Medvedeviga Tveri oblastis asuva jahimaja kolde ees istudes. Praegune presidendiresidents oli nõukogude ajal kompartei poliitbüroo käsutuses.

Külma sõja ajal, kui Kuuba oli Moskva oluline liitlane, külastasid Fidel Castro ja tema noorem vend Raul sageli Kremlit ja Zavidovo jahimaja.

Pärast Nõukogude Liidu lagunemist Venemaa ja Kuuba suhted jahenesid, osalt oli põhjuseks Venemaa majanduskrahh, mis tegi lõpu Kuuba abistamisele.

Viimastel aastatel jõuliselt pead tõstnud Venemaa on hakanud uuendama sidemeid Ladina-Ameerikas ja võtnud taas sihikule ka Kuuba. Novembris külastas Medvedev Havannat ning kohtus Raul Castro ja põgusalt ka põdura Fidel Castroga.

«Mul on väga hea meel näha teid mitte ainult Venemaal, vaid eriti selles metsaonnis, kus te olete varemgi käinud,» ütles Medvedev neljapäeval Kuuba liidrile.

Viimati käis Kuuba liider, toona Fidel Castro, Venemaal 1986. aastal kommunistliku partei kongressil.

Kahe liidri metsaretkele järgnevad reedel ametlikud kõnelused Kremlis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles