Maailma kalleim kass maksab auto hinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Uute kassitõugude aretamisel ei tule lõppu ja iga järgmine annab põhjuse küsida kõrgemat hinda. Maailma kalleim kiisu on tõenäoliselt ashera – see USA firma Lifestyle Pets 2007. aasta «väljalase» maksab kuni 22 000 USA dollarit ehk 268 000 Eesti krooni. Selle raha eest saab Eestis osta tuttuue Toyota Avensise.

Ashera soontes voolab metsiku leopardkassi ja aafrika servali verd. Ühtlasi on ta maailma suurim kass, andes täiskasvanuna välja keskmise koera mõõdu ja kaaludes 16 kilo. Ashera küüned ja hambad on sama võimsad nagu tema kiskjatest eellastel, iseloom aga leebe.


Firma plaan oli müüa aastas ligi sada asherat ja vaatamata soolasele hinnale huvilisi leidub.



Juba 2007. aasta detsembriks oli kodu leidnud kuus uut tõugu kassi, neist kolm viidi Venemaale. Nüüd plaanib firma aretada kiisu, kes jääks läbi elu kassipoja suuruseks.


22 000-dollarise hinna eest pakub firma muide üht-teist ka n-ö kauba peale. Näiteks ID-mikrokiip-implantaadi, lennuliinide sertifitseeritud elektroonse kliimakontrolliga kassitransporteri ja küünisekatted. «Stardipaketti» kuuluvad ka eriline kassitoit, mänguasjad, varu-küünisekatted jne.


Kui aga tahate, et firma kassi teile Ameerikast ka koju kätte toob, kujuneb see kalliks lõbuks, sest üürida tuleb eralennuk. USA piires on kohaleviimise taks 1500 dollari ringis. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles