Lauri Leppik: valitsusel puudub suur ja kindel plaan

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Leppik
Lauri Leppik Foto: Toomas Huik

Tänases saates «Vabariigi kodanikud» ütles Tallinna Ülikooli professor Lauri Leppik, et valitsuse suur viga on see, et eelarvet on seni lõigatud kaootiliselt ning paistab, et puudub suur ja kindel plaan.


«Valitsus ei ole suutnud anda näiteks selget sõnumit, et abituid puudutavaid eelarveosi ei kärbita,» sõnas ta. «Pigem on toimuv majanduslik utilitarism,» ütles Leppik, vahendasid

ERR Uudised.

Valve Kirsipuu pakkus lahendusena välja, et andkem valitsusele aasta majanduslikust kitsikusest väljatulekuks ja oma meetmete elluviimiseks. Ent sel juhul tuleks tema hinnangul valitsusel anda selge ja ülevaatlik kärbete kogupakett, mis sisaldaks pensionide kõrval ka näiteks kaitsekulutuste vähendamist.

Leppiku hinnangul ei ole ajutise II pensionisambasse maksete vähendamise mõte kõige ketserlikum. Ta jagas mõtet, et pensione täielikult külmutada ei tohiks, küll aga võiks seda teha mingis väiksemas määras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles