ERR.ee: kahjum viis Mõntu-Ventspilsi laevaliini sulgemiseni

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõntu sadam.
Mõntu sadam. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Saaremaa Laevakompanii otsustas sel hooajal jätta avamata laevaliin Mõntu ja Läti Ventspilsi sadama vahel, kuna alates avamisest 2005. aastal pole see liin suutnud ühelgi aastal ettevõttele kasumit teenida.


Neli aastat tagasi avatud liini kasutas üle 60 000 reisija, aga vaatamata sellele tõi laevaliin tegelikult kõik aastad Saaremaa Laevakompaniile kahjumit. Eelmisel hooajal toetas kommertsliini ka Ventspilsi vabasadam, aga ka see ei aidanud liini kasumisse tõsta, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Ventspilsi liinist on kahju eelkõige Saaremaal turismiga tegelevatel inimestel. Kas liini sulgemine on lõplik või ajutine, seda ei osata täna veel öelda.

Juba varem on Saaremaa Laevakompanii lõpetanud opereerimise Sillamäe-Kotka liinil ja praegu käivad läbirääkimised Saare maavalitsusega samuti väidetavalt kahjumit toova Ruhnu liini jätkamise või lõpetamise üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles