ERR.ee: Kirill võib külastada kõigepealt Eestit

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirill tõusis täna patriarhi troonile
Kirill tõusis täna patriarhi troonile Foto: AP / Scanpix

Kunagise riigikogu õigeusklike ühenduse juhi Jevgeni Tombergi sõnul võib täna ametisse pühitsetud Venemaa patriarh Kirill külastada kõigepealt mõnd autonoomset kirikut.

«Ma ei saa muidugi kindlalt öelda aga mul on selline eelnev informatsioon olemas, et uue patriarhina ta võib külastada kõigepealt autonoomset kirikut, need on Ukraina, Läti ja Eesti. Nii, et ei ole välistatud, et ta tuleb Eestisse,» rääkis Tomberg saates «Aeg luubis», vahendas ERR Uudised.

«Kindlasti see on huvitav märk ja ka selline külaskäik oma olemuselt peaks olema selgelt positiivne,» märkis välisminister Urmas Paet.

Moskva Patriarhaadi ametlikus uue patriarhi tutvustuses räägib üsna pikk lõik Eestist. 1990. aastatel, kui käisid vaidlused Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusukiriku registreerimisest, käis metropoliit Kirill Eesti tipp-poliitikutele Moskva Patriarhaadi seisukohti selgitamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles