Godmanis ei pea ennast asendamatuks, kuid ei näe mantlipärijat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Läti peaminister Ivars Godmanis.
Pildil Läti peaminister Ivars Godmanis. Foto: Margus Ansu

Läti peaminister Ivars Godmanis ei pea ennast asendamatuks, kuid ei näe hetkel ka kedagi, kes sooviks tema asemele asuda.

«Kui ma oleksin kindel, et koalitsiooni laiendamisega vähendame avalikkuse survet, siis ei oleks mingit küsimustki. Kuid mul pole sellist kindlust,» ütles Godmanis pärast parlamendis toimunud usaldushääletust, mille ta võitis häältega 51:40.

Peaministri sõnul saab uut valitsust moodustada ainult siis, kui see parandab avalikkuse suhtumist. Ta avaldas muret, et uut valitsust võidakse asuda kritiseerima kohe pärast esimest otsust ning kabinet ei suuda järgmisi otsuseid vastu võtta.

«Tuleb arvestada, et need sammud ei too populaarsust,» lausus valitsusjuht.

Godmanise sõnul mõistab ta, et teistel erakondadel on raske tema alluvuses tööd teha, kuid ta ei näe praegu mantlipärijat.

Godmanis kordas enne usaldushääletust oma seisukohti parlamendile. Ta ütles, et Läti ei saa endale praegu lubada «ebakindluse aega». Samuti peab olema kindlus, et parlament teeb oma tööd.

Peaministri sõnul ei saa lubada olukorda, kus Lätis pole valitsust ega parlamenti.

Lätil on mitu tähtsat ülesannet - pidada kinni majanduse stabiliseerimise programmist, viia ellu haridus- ja tervishoiureforme, ütles Godmanis ja lisas, et praegu on kõige tähtsam neid ülesandeid ellu viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles