Noarootsi avamata jääteel vajus auto läbi jää

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on läbi jää vajunud auto väljatõstmine Kihnu jääteel 2007. aasta märtsis.
Pildil on läbi jää vajunud auto väljatõstmine Kihnu jääteel 2007. aasta märtsis. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eile vajus Tagalahel läbi jää sõiduauto, mis püüdis sõita Haapsalust Noarootsi, ehkki jäätee pole avatud. Piirivalve hoiatab, et sõidukitega merejääle minek on eluohtlik.

Eile kell 16.25 märkasid Haapsalu kordoni piirivalvurid Tagalahe jääl seisvat sõidukit, mille lähedal seisid kaks inimest. Olukorda kontrollides selgus, et Noarootsi ja Haapsalu vahelisel alal, 150 meetri kaugusel kaldast, oli sõiduauto osaliselt läbi jää vajunud.

Autos viibinud kaks inimest kannatada ei saanud.

Piirivalvurid võtsid ühendust jäätee hooldajaga, kes jõudis sündmuskohale kell 16.45 ning tõmbas läbi jää vajunud auto välja.

Jäätee Haapsalu ja Noarootsi vahel ei ole avatud, sest merejää ei ole piisavalt paks ning sõidukitel on oht läbi jää vajuda.

Ometi on Haapsalu piirivalvekordoni piirivalvurid sel nädalal mitmel korral märganud Tagalahel autosid, mis püüavad sellest hoolimata Haapsalust Noarootsi sõita. Ka täna käisid piirivalvurid autoga Tagalahele sõita soovivaid inimesi jäält ära kutsumas.

Enne mere või piiriveekogude jääle minekut soovitab piirivalve lähimast piirivalvekordonist jääolude kohta infot küsida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles