President kutsub inimesi üles koolitundi andma

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Elmo Riig / Sakala

President Toomas Hendrik Ilves kutsus inimesi üles «Tagasi kooli» projekti raames omale südamelähedasse kooli naasma ning seal koolitundi andma.

«Tarkade valikute tegemiseks tuleb pidevalt õppida. Õppimise ja õpetamise tase on see valdkond, mis kõige enam mõjutab Eesti inimese elukaart. Haridus ei ole lihtsalt üks poliitika:  haridus, innovatsioon, pidev uuenemine ja õppimine peab kuuluma meie ellu kogu aeg,» ütles president videopöördumises.

Ilves kutsus pöördumises inimesi üles jagama õpetusi ning «Tagasi kooli» projekti raames 23. veebruaril koolitunde andma.

Projekti raames avavad Eesti üldhariduskoolid 23. veebruaril ja sellele järgneval nädalal oma uksed uutele õpetajatele.

«Selleks, et läheksite tagasi kooli, kus ise õppisite, kus õpivad Teie lapsed või kooli, mis on Teile südamelähedane,» lisas president.

«Me palume, et annaksite seal ühe tunni – just selles aines, kus tunnete, et teie teadmised vajaksid edasi kandmist. Et noor saaks õppida matemaatikat finantsanalüütikult, kirjutamiskunsti ja kirjandusajalugu tõeliselt kirjanikult, käsitööd disainerilt, loodusõpetust haljastajalt, kokandust healt restoranikokalt või algatus- ja liidrioskusi väike-ettevõtte juhilt.»

«Koostöös Sihtasutusega Noored Kooli kutsun teid kõik üles astuma üht sammu õppimise ja uuenemise väärtustamiseks. Pärast rasket aega tuleb uus algus ja uus tõus ning meie kõik saame võrdselt pingutada selleks, et see just paraja hooga algaks.»

Presidendi arvates vajab Eesti kool toimivat suhtevõrgustikku, tugevat sidet ülejäänud ühiskonnaga. «See algatus rajab tee uuenduslikule lähenemisele hariduses, kus teooriale keskenduvate traditsiooniliste koolitundide kõrval aitaksid praktikud õpetada kooliteadmiste kehtimist ja kasutamist tegelikust elus.»

Ilves ise läheb ja annab 23. veebruaril ühiskonnaõpetuse tunni Tallinnas Nõmme Gümnaasiumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles