Valgamaa bussiõnnetuses hukkus kaks ja sai viga kümme inimest

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussiõnnetus Valgamaal
Bussiõnnetus Valgamaal Foto: Poltisei

Täna öösel sõitis Valgamaal libedate teeolude tõttu teelt välja Läti buss, kus hukkus kaks ja vigastada sai kümme reisijat.




Õnnetus juhtus kella 02.50 paiku Valgamaal, Õru vallas, Jõhvi-Tartu-Valga mnt 195,4 kilomeetril.

Läti registreerimisnumbriga reisibuss Neoplan 116, mille juht Läti Vabriigi kodanik Alberts (s 1955), ei tulnud libedate teeolude ja ebaõigelt valitud sõidukiiruse tõttu sõiduki juhtimisega toime, mistõttu kaldus buss parempoolses kurvis vastassuunavööndisse, sõitis teel välja kraavi ja vajus vasakule küljele. Bussis viibis 31 reisijat.

Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkusid sündmuskohal bussis reisijatena viibinud Läti Vabariigi kodanikud Vjaceslavs (1985) ja Janis (1953). Tartu haiglasse toimetati ravile Maris (1943). Valga Haiglasse toimetati ravile Andrejs (1957), Ivars (1954), Ljudmilla (1942, Askars (1961), Janis (1959), Agris (1980), Vladimirs (1959), Lauris (1981) ja Oskars (1982)

Lõuna prefektuuri kommunikatsioonibüroo juht Remo Perli rääkis Postimees.ee'le, et tema teada sõitis buss Riiast Tartu poole eesmärgiga minna Peipsile kalale.

Bussijuht oli kaine ja omas vastava kategooria sõiduki juhtimise õigust ning oli turvavööga kinnitatud.

Sõiduki rehvid vastasid nõuetele. Asfaltkate oli väga jäine ja libe, teatab Lõuna prefektuur.

Politsei rõhutab, et ei tohi alahinnata ilmastiku heitlikkust, tuleb arvestada teeolusid ja nähtavust ning valida kõige turvalisem ja ohutum viis liiklemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles