Kuuldused pühivad tulekustutid lettidelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaa tuletõrjeühingu töötajal Viktor Akeljevil on viimastel päevadel tulekustutite täitmisega tegemist – järjekord lookleb uksest välja.
Ida-Virumaa tuletõrjeühingu töötajal Viktor Akeljevil on viimastel päevadel tulekustutite täitmisega tegemist – järjekord lookleb uksest välja. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Viimastel nädalatel Ida-Virumaal liikvele läinud kuulujutud on hüppeliselt kasvatanud autodele mõeldud tulekustutite ja roheliste helkurvestide müüki.


«Me ei tegele sellise jaburusega, meile on tähtsam pöörata tähelepanu eelkõige rikkumistele, kus inimelud on ohus,» lükkas Narva politseiosakonna vanemkomissar Reeno Kullamä ümber juba mitu nädalat levivad kuulujutud, et politsei «peedistab» juhte tulekustutitega.



«Ei ole,» kehitas eile hommikul Kukruse Statoili tankla müüja õlgu küsimuse peale, kas neil tulekustuteid müüakse. «Väga palju küsitakse praegu,» sõnas ta.



Lähevad hästi kaubaks


Autosid ja autotarvikuid müüva Agdeck-Auto juhataja Toivo Loide ütles eile hommikul, et kustutid on neil otsas ja helkurvestid samuti, kuid ennelõunal tuli uus kaup. «Üks Tallinna hulgiladu, kus oleme kustuteid võtnud, sai neist tühjaks. Kustutid on praegu kuum kaup,» sõnas Loide.



Tulekustutite jae- ja hulgimüügiga tegeleva OÜ Alve Tallinna laost öeldi, et kustutid lähevad neilgi hästi kaubaks. «Politsei pidavat trahvima 3000 krooniga,» selgitas firma esindaja ostjate motiive.



Politsei omakorda on alustanud klaperjahti kuulujuttude võimalikele allikatele oma kabinettides.



«Hommikuti kontrollime kõiki materjale ja uurime, mille eest on juhte trahvitud,» ütles Ida politseiprefektuuri ülemkomissar Tarmo Tammiste. «Mitte kedagi pole karistatud pelgalt puuduva tulekustuti pärast.»



Asi on läinud nii kaugele, et Ida-Virumaal kipuvad Narva politseinikud rääkima, et küllap tegelevad küsitava trahvimisega Jõhvi omad, viimased aga näitavad näpuga omakorda Narvas töötavate kolleegide suunas.



Rumalate kuulujuttude leviku näitena tõi vanemkomissar Kullamä juhtumi, kus üks autoomanik küsis temalt: kas on tõsi, et politsei nõuab autos punast värvi tõkiskingi?



Taadelda ei jaksa


Tulekustutite müügi ja kontrollimisega tegeleva Ida-Virumaa tuletõrjeühingu esimees Valdur Spielberg ütles eile, et neil on väikesed autokustutid otsas.



Spielberg lisas, et ka kustutite taatlemiseks ja täitmiseks on neil pikk järjekord. «Me ei jaksa nii palju taadelda – saba on uksest välja,» tõdes ta.



Sama rääkis Narva tuletõrjeühingu esimees Ljubov Vesselova. Ta kinnitas, et kliendid on hirmul juttudest, mis räägivad politsei ajujahist tulekustutite nõude rikkujatele. Kuid inimeste seas pole olnud ühtegi, keda politsei oleks trahvinud: «Kõik räägivad, et kedagi on trahvitud, et keegi on midagi kuulnud...»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles